Boek KlaarHeden

‘Ik ben zo blij met het boek KlaarHeden!
Wat een welkome uitnodigende creatieve aanwinst in het hele bewustwordingsproces.
Dankjewel dat je ooit hebt besloten dit te gaan schrijven en uit te brengen!

Feedback van Nelleke, januari 2020.

KlaarHeden biedt een unieke toegankelijke methode om Een cursus in wonderen toe te passen. Het geeft naast uitleg vele duidelijke concrete stappen in de vorm van
schrijfoefeningen, geleide meditaties en tekenideeën.
Een cursus in wonderen is een zelfstudieboek,
een wonderschone spirituele weg waarbij een keuze voor liefde als een wonder wordt gezien.

Citaat uit KlaarHeden:
‘Een Cursus in Wonderen is als een vuur waarin oud zeer
verteert, waardoor de ruimte voor het licht verruimt – steeds verder – omdat licht niet anders kan dan zich uitbreiden’

Concrete gegevens:
Het boek is 17 bij 24 cm, geïllustreerd en bevat 228 bladzijden.
Elk boek bevat een losse boekenlegger met de belangrijkste schrijftips.
Bij het boek horen ingesproken meditaties die je via deze site kunt beluisteren/downloaden. Het boek kost € 20,- exclusief verzendkosten.

Hieronder vind je enkele fragmenten uit de inleiding:

1  Wat is Een cursus in wonderen?
Een dik nachtblauw boek, een zelfstudieboek. Een stille weg. Een grote troost.
Een antwoord op levensvragen.
Een ánder antwoord op kwaad en schuld. Een geaard spiritueel pad waarin vergeving wordt gezien als een innerlijke beweging, de bakermat voor wonderen en de sleutel tot geluk.
Het is één van de spirituele paden naar hetzelfde doel. Daarom heet het ook ’Een cursus in wonderen’ en niet ‘De cursus van wonderen’. Meestal wordt het kortweg de Cursus genoemd.
Een wonder opent je voor de liefde die er is, de liefde die je bént.

4  Wat is een wonder?
Super kort gezegd staat een ‘wonder’ voor de keuze voor liefde. Om die keuze te kunnen maken is het nodig om eerst te ervaren hoe, waar en wanneer we juist niét voor liefde kiezen, omdat we dan pas onze keuzen bewust kunnen veranderen.

5 Wat kan KlaarHeden voor je betekenen?
Het biedt een unieke toegankelijke methode om schrijvend en mediterend Een cursus in wonderen toe te passen – zónder dat je de Cursus zelf erbij nodig hebt.  Bedoeling van dit boek is je te laten zien en vooral ervaren wat schrijven en mediteren aan ‘wonderen’ kan geven.
Bij elke paragraaf vind je duidelijke oefeningen om de inhoud voor jou concreet toepasbaar te maken.
Ik zou zeggen: speel met dit boek. Probeer uit wat bij je past in deze fase van je leven.
Ik stel me voor dat er mensen zijn die gestructureerd werken en bijvoorbeeld iedere week een paragraaf doen en zo gestaag dit pad volgen. Anderen zien het wellicht meer als een extraatje, een verdiepmoment in het ‘gewone’ leven. Zij doen steeds wat oefeningen, laten ze bezinken, denken er nog eens over, doen op een geschikt moment weer wat, samen of alleen, met lange of korte tussenpozen. Als je met dit boek werkt zoals nu bij je past blijft het behapbaar en prettig – dat is meer dan genoeg.
Ik heb mijn best gedaan om duidelijk en begrijpelijk te verwoorden. Voor degenen die Een cursus in wonderen niet kennen zal het even wennen zijn – de Cursus biedt voor de meeste mensen een totaal ongebruikelijk denksysteem.
“. . . je hoeft de ideeën niet te geloven, je hoeft ze niet te aanvaarden, laat staan toe te juichen.
Tegen een aantal ervan zul je je misschien heftig verzetten. Dit alles is niet van belang en zal hun uitwerking niet verminderen.”
(WdI.In.9:1-3)
Ik durf te beweren dat KlaarHeden je een methode aanreikt die vruchten afwerpt als je deze gaat toepassen – óók als het denksysteem van de Cursus je niet zo aanspreekt of als je nog je twijfels hebt. Ik geloof zeker dat je bewustwording, innerlijke vrede en vertrouwen zullen groeien door te werken met dit boek. Ik wens je dit alles toe.