* Recensie bibliotheek

KlaarHeden is nu ook in verschillende bibliotheken te leen. De bibliotheek organisatie NBD Biblion in Zoetermeer heeft 43 exemplaren bij me afgenomen.

Onderstaande recensie is geschreven door Ellen ten Cate, van NBD Biblion, Afd. Redactie Media Aanbod.

KlaarHeden: schrijven, mediteren, tekenen en meer op basis van Een cursus in wonderen / Hetty Clarisse; redactie: Ria van Zanten – Eck en wiel – De Klaarheid (2017) – 226 pagina’s; illustraties; 23 cm.

De auteur is geschoold in psychotherapie en spiritualiteit en geeft cursussen in schrijven. Ze is leraar in ‘Een cursus in wonderen’, een van de bekendste spirituele cursussen in bewustwording. Het onderhavige boek biedt een door de auteur ontwikkelde methode om al schrijvend en mediterend het gedachtegoed van deze cursus toe te passen, zónder dat de cursus zelf er bij nodig is. Op het eerste gezicht komt de bladspiegel een beetje rommelig over vanwege afwisselende lettertypen voor de verschillende onderdelen. Dagboekfragmenten, schrijfopdrachten, quotes en achtergrondinformatie wisselen elkaar af. Maar er zit een goed doordachte, logische en steeds verder voerende volgorde in en het sluit goed op elkaar aan. De hoofdstukken zijn als workshops/leidraad te gebruiken, individueel of met een groepje. Onderwerpen zijn onder andere emoties, gedachten, projectie, vertrouwen, relaties, dankbaarheid, liefde. Vijftien fijne, verdiepende, door de auteur ingesproken meditaties die via de website te beluisteren zijn, maken het geheel compleet. Bevat inhoudsopgave en tips.