Omdenken in Zelfliefde

Hoezo zelfliefde?
Omdenken!

* Wist je dat zelfliefde
“het toppunt is van volmaakte zelfzuchtigheid”?
Deze tekst over Zelfliefde draait de wereld om, zoals gebruikelijk is voor The Way.
We zijn vrij als de wind en niets, niets is onze liefde onwaardig.

Ik leer om alles in mijn leven anders te
bekijken. Alles waar ik me nog voor schaam of juist niet, waar ik me schuldig of trots of wat dan ook over voel. Ik heb alles gecreëerd,
alles tot mezelf geroepen vanuit grootsheid!:
“Wikkel alle herinneringen in de bloemblaadjes van je eigen zelfliefde. Zie het als absoluut volmaakt, want ik zeg jullie dit – elke ervaring die je tot jezelf hebt geroepen, heb je gedaan vanuit je grootsheid. Jullie hebben het gedaan omdat jullie, als ziel, in deze dimensie zijn gekomen om te ontdekken wat het is dat zo dwaas is geworden. Jullie zijn degenen die uit mededogen naar voren zijn gestapt, om de zonden (vergissingen) van de wereld te begrijpen en te kennen, om het licht en de liefde van Christus te brengen, opdat illusies geheeld zouden worden.”
En deze zienswijze is precies wat het verschil maakt.

Ik nodig je uit om te kijken naar waar je je nog voor schaamt of schuldig over voelt,
om de kelder van je mind te onderzoeken en om naar dit alles de uitstraling van jouw liefde te brengen.
De volgende aanvulzinnen kunnen behulpzaam zijn:
Als ik terugdenk voel ik nog schaamte over . . . . .
Eerlijk gezegd zit er nog wat schuldgevoel als ik denk aan . . . . .
Eerlijk gezegd neem ik mezelf kwalijk dat . . . . .

Voel wat er te voelen valt! Het voelen is onderdeel van de heling.

Na het onderzoek en het doorvoelen van wat er in de diepte nog in de weg zit komt de heling door het citaat dat hier boven staat te lezen en meditatief tot je door te laten dringen.
Voel wat dit met je doet!
Wellicht komen hierbij tranen van dankbaarheid en opluchting en/of wat rouw over hoe je tot nu toe over jezelf dacht.
Ik mag mezelf, we mogen onszelf en alles erop en eraan liefhebben, alles in een totaal ander licht zien! Sterker nog: dit is wat we te doen hebben in deze dimensie.
Het gaat zelfs nog veel verder in het kader van wederkerigheid. Als je de tekst leest of beluistert begrijp je wat ik bedoel. Klik HIER voor de tekst in het Engels. Als dit lastig is voor je kun je de vertaling bij me aanvragen.

* ‘Doorway to Selflove’, een deel van The Way of Mastery: Early Years.

Kijk ook eens naar de andere blogs met verwante thema’s.